Introducere

Proiecte Curente

Proiecte Incheiate

Cand

     Infiintata in 1990 si inregistrata oficial in iulie 1993.

Unde

     Bucuresti, Romania.

Ce

     Organizatie independenta neguvernamentala, avand ca obiective de baza: intelegerea si imbunatatirea conditiei femeilor din Romania; promovarea cercetarii privind pozitia sociala a femeilor in societatea romaneasca contemporana; introducerea studiilor despre femei si a feminismului in programele universitare si in publicistica nationala.

De ce "AnA"

     AnA din "analize"; Ana mesterului Manole; A / non A acronim simbolic pentru gandirea dihotomica supusa criticii si reevaluarii de catre feminism.

Cum

     Societatea nu are surse regulate de venit, dar se bucura de sprijinul moral si financiar al unor organizatii internationale precum si al unor persoane particulare.

Activitati propuse

     - colectarea, tratarea si rediseminarea informatiei privitoare la statutul femeii in Romania si in lume;
     - organizarea de cursuri de feminism si de formare de formatori pe probleme de gen, seminarii, mese rotunde privind aspecte specifice legate de problemele femeilor si de diverse abordari feministe etc.;
     - publicarea unei reviste de studii feministe;
     - implicarea in proiecte de dezvoltare comunitara;
     - promovarea cercetarii privind femeile;
     - traducerea de texte clasice si redactarea de antologii de feminism.

Premii

     Societatea de analize feministe AnA este detinatoarea "Premiului SUA/UE pentru societate civila si democratie" pe anul 1998, cat si a premiului: "Cea mai buna publicatie periodica de specialitate", pentru revista AnALize in cadrul Galei premiilor societatii civile Editia I, Bucuresti, decembrie 2002.