Noutati la Ana
Fotografii de la Expozitia Discriminari Urbane

Victoria Art Center

31 martie - 25 aprilie 2015


S-a lansat "COALITIA PENTRU EGALITATE DE GEN"

Proiecte Noi


Anunt Voluntari
AnA relanseaza revista AnaLize

"Journal of Gender and Feminist Studies" ofera un nou spatiu de analiza critica a realitatilor genizate din jurul nostru

       Societatea de Analize Feministe AnA a incheiat de curand un protocol de colaborare cu Facultatea de Stiinte Sociale si Administrative din cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti.
      In cadrul acestui parteneriat AnA va beneficia de un spatiu de desfasurare a activitatilor sprijinind crearea si dezvoltarea Bibliotecii de Stiinte Politice si Studii de Gen Sofia Nadejde, colaborand la realizarea serilor "Nicolae Titulescu" si implicand studentii facultatii in proiectele dezvoltate.
      Daca aveti carti de specialitate pe care doriti sa le donati bibliotecii sau/si doriti sa initiati proiecte pe specificul organizatiei va rugam sa ne contactati.

      AnA colaboreaza in trei programe POSDRU [vedeti mai jos] oferind expertiza pe probleme de gen in activitati de cercetare si training. In partea de cercetare alaturi de Laura Grunberg si Anca Jugaru sunt implicate pana acum studente de la Masteratul de Gen/SNSPA si de la Facultatea de Sociologie. Programele finantate prin POSDRU (dar nu numai) pot reprezenta un moment bun in care AnA sa se regrupeze, sa isi gaseasca noi colaboratori si parteneri. Asteptam si alte initative demarate sub umbrela Anei! Adresa e-mail la care va rugam sa ne contactati : safana.ro@gmail.com sau/si lauragrunberg@yahoo.com

PROGRAME in care Societatea de Analize Feministe AnA colaboreaza in prezent

Egalitatea de sanse si de gen in sistemul sanitar
POSDRU/97/6.3/S/50247


Seminarii dedicate cresterii calitatii vietii
25.11.2011

"Discriminarea Multipla in Romania"

  ?    Conceptul de discriminare este un concept dinamic, a carui semnificatie si mod de abordare, atat la nivel de teorie cat si de politici, a evoluat in mod firesc in timp. In ultimii ani a intrat in circuitul de idei conceptul de discriminare multipla, in jurul caruia a fost construit si acest studiu national.
  ?    Cercetari, studii si sondaje despre discriminare exista la nivel European si national. In Romania este activa la acest moment "Coalitia impotriva discriminarii", organizatii de femei rome au facut inca din 2006 presiuni pentru introducerea în legislauie a conceptului de discriminare multipla si institutii precum....
  ?    Daca vreti sa citit mai multe, puteti accesa cuvantul inainte semnat de Laura Grunberg, coperta, disclaimerul, cuprinsul si echipa care a lucrat la acest material:

 

Invitatie la lansarea raportului "Discriminare Multipla in Romania"

  ?    Stiati ca 17% din populatia României considera ca au fost tratati diferit/discriminati cel putin o data în ultimii 3 ani? Stiati ca cele mai constientizate acte de discriminare se petrec în contactul cu functionarii publici sau cu personalul medical si ca cele mai discriminate sunt femeile rome si femeile sarace?
  ?    Vreti sa aflati mai multe despre fenomenul discriminarii multiple în România?
  ?    Societatea de Analize Feministe AnA împreuna cu Institutul National de Cercetare Stiintifica în domeniul Muncii si Protectiei Sociale va invita vineri 30 noiembrie 2007, ora 10:00 la Hotel „HowardJohnson”, Sala Arizona (Calea Dorobantilor nr. 5-7, sector 1) la lansarea raportului privind “Discriminarea Multipla în România”.

Invitatie de participare

Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti - anul 2007

  ?   Societatea de Analize Feministe AnA in parteneriat cu Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale vor elabora un studiu national pe tema Discriminarea multipla in Romania . Studiul este finantat din fonduri nerambursabile de catre Agentia Nationala de Egalitate de Sanse intre femei si barbati in cadrul "Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti - anul 2007" prin intermediul unui program Phare. Cercetarea va dura 3 luni, august-octombrie 2007 si se va realiza cu sprijnul unei echipe de experti avand la baza anchete detaliate atat in randul populatiei cat si in cadrul unor firme. Rezultatele vor fi puse la dispozitie pe site-ul institutiilor implicate in proiect si vor fi publicate pentru o diseminare cat mai larga. La sfarsitul lunii octombrie va avea loc un seminar de lansare a studiului.Detalii...

  ?    Laura Grunberg a participat in numele "AnA" joi 30 august la o seara de discutii la clubul "Twice" pe marginea cartii “Mass media despre sexe” aparuta in 2005 la Editura Tritonic. Editura se arata interesata de reeditarea intr-o forma mai concisa si mai “comerciala” a acestei cercetari.

  ?   AnA lanseaza ideea producerii unui prim numar “AnaZin” (in spiritual fanzinurilor). Tema propusa este“Feminism Colectia de toamna”. Daca va intereseaza proiectul, aveti idei, contactati-o pe Laura. La sfarsit de septembrie va fi o intalnire pentru acest proiect (ca si revista Analize ar putea fi tot o initiativa unica pe piata de publicatii feministe).

4 septembrie 2007